Sajtó

Az alábbiakban  néhány sajtókivágat látható –  időrendben, valamint meghallgatható ill. elolvasható A várakozás zsoltára című, a Misztrál együttessel közös adventi műsor két méltatása. (A kis képekre kattintva elolvashatók a cikkek is pdf formátuman.)

Új Buda – 2006

 

 

 

 

 

 

Egy 2006-os írás  A várakozás zsoltára című adventi műsor szegedi előadása kapcsán Dr. Bartha Tiborné tollából:  „Az egyetemi ifjúság ünnepi készülődésének egyik fénypontja volt Sudár Annamária és a Misztrál együttes adventi műsora a Nagyteremben, amelyre természetesen meghívást kaptak a Kálvin téri gyülekezet tagjai is.
A műsor a János evangéliuma prológusával kezdődött, és végig váza maradt a szépen felépített előadásnak a jól kiválasztott igék sora.
Sudár Annamária gyönyörű kiejtéssel, a szövegeknek megfelelő hangszínnel, hangerővel, bájos vidámsággal, vagy megrázó drámaisággal adta elő a prózai betéteket. Mind a versek, mind a kiválasztott elbeszélés részletek, tartalmukban tökéletesen illeszkedtek a megzenésített versekhez.
A bevezetés után, a négy adventi gyertya meggyújtása tagolta öt részre a teljes üdvtörténet összefoglalását. A „kezdetben” első pillanatától úgy építkezett az előadás, hogy bár megtartotta a bűnbeeséstől a szenvedésen, a bűnbánaton, a várakozáson át a beteljesedésig, a karácsony öröméig való időrendiséget, mégis mélyebb értelmet hordozott.
Számomra azért volt egészen rendkívüli és felemelő ez a műsor, mert a szemszög, amelyből nézve megmutatták az Együttes tagjai az ember nyomorúságát és Istennek a Jézus Krisztusban megjelent szabadító kegyelmét – nem az ószövetségi, hanem a mai ember szemszöge. A bepiszkolódásban, a lázadásban, a magányban, a fény utáni vágyakozásban a mi emberi arcunk vált láthatóvá. És ahogy ezektől a fájdalmaktól szemünk sarkába könnycseppek szöktek, a meghirdetett kegyelem és a negyedik meggyújtott gyertyával megérkező fény és vidámság letörölték, felszárították könnyeinket, sőt mosolyt csaltak arcunkra.
Aki ott volt ezen az estén, különös módon élhette át a megváltás örömét, a Misztrál Együttes által nagyon magas zenei színvonalon előadott műsorban, mert a megénekelt szenvedésben, a meghirdetett kegyelemben és ott a gyülekezeti Nagyteremben ülő hallgatóság között jelen volt Jézus.”

Ablonczy László: A várakozás zsoltára (felolvassa: Szélyes Imre) – Elhangzott a Magyar Katolikus Rádió Szín-vallás című műsorában 2007. december 9-én. (hamarosan...)